Hlavní obsah

Záchranné práce v Rize komplikuje nebezpečí dalšího zřícení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Riga

Obavy ze zřícení dalších poškozených konstrukcí dnes opět zastavily likvidaci následků tragické havárie v rižském obchodním centru Maxima, která si vyžádala nejméně 54 mrtvých. Záchranáři jednají o dalším postupu se statiky. Podle lotyšského tisku se některé z pohřešovaných osob svým příbuzným ozvaly, žádné zprávy nejsou zatím o sedmi lidech. Pokud jsou pod troskami, je šance na jejich záchranu nulová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trosky obchodního centra v LotyšskuVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři chtějí nestabilní zbytek konstrukce zlikvidovat prostřednictvím řízených demoličních zásahů, aby vyloučili zranění lidí. Senzory, umístěné v ohrožených místech, mají statiky bezprostředně informovat o pohybu poškozené konstrukce.

Do blízkosti zříceného pavilonu lidé přinášejí květiny a svíčky. V souvislosti s vyhlášeným státním smutkem byly zrušeny kulturní a zábavní podniky, program upravily i televizní kanály, internetová média vyřadila reklamu.

Seznam obětí, který sestavuje lotyšské ministerstvo vnitra, dosud nebyl zveřejněn. Pod troskami byla nalezena těla tří cizinců, muže a ženy z Ruska a dívky z Arménie.

České velvyslanectví v Rize už dříve oznámilo, že žádné informace o českých občanech na místě neštěstí nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám