Hlavní obsah

FBI a Interpol pátrají po Slovence, která unesla dvě děti z USA

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní pátrání bylo vyhlášeno po Slovence Márii Mišejové Pfeifer, která zmizela ze Spojených států i se svými dvěma dětmi. Po ženě a po dětech pátrá americká FBI a Interpol.

Článek

Mária žila ve Spojených státech několik let a má dva syny se dvěma Američany. Žena zmizela bez stopy společně se syny Jerrym (10) a Sashou (4). Mária měla chlapce ve střídavé péči s jejich otci. V létě roku 2012 odletěla i se syny na návštěvu Česka a rodného Slovenska. Z plánované cesty se však nevrátila a otcové nahlásili úřadům únos dětí.

„Je to už rok, co tito muži neviděli své syny. Pro mladé chlapce je absolutně nevyhnutelný kontakt s otcem,“ citoval server topky.sk amerického vyšetřovatele Michaele Morrise.

Otec staršího chlapce Robert Joseph Pfeifer byl v minulosti prezidentem Hollywoods Records. Společně s otcem mladšího chlapce vydali už statisíce dolarů na soukromé detektivy a právníky, kteří jim pomáhají v hledání dětí. Na sociálních sítích žádají o pomoc také veřejnost.

Po útěku matky ze Spojených států bylo oběma otcům uděleno výhradní právo na péči o děti.

Po Márii pátrá také slovenská policie. „Byli jsme požádáni o spolupráci, kterou jsme poskytli,“ uvedl mluvčí slovenské policie Michal Slivka.

V případě, že Máriu zadrží, hrozí jí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám