Hlavní obsah

Nová stopa v únosu Maddie vede za mrtvým zaměstnancem hotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon/Londýn

Portugalská policie prošetřuje novou stopu v případu zmizení malé Maddie McCannové. Z jejího únosu je prý podezřelý muž, který před čtyřmi lety zemřel při nehodě traktoru, uvedl britský deník The Daily Telegraph. Čtyřletá britská holčička zmizela v roce 2007 z hotelu v portugalském letovisku Praia da Luz.

Článek

Policisté se nyní zaměřili na bývalého zaměstnance turistického komplexu Ocean Club, kde rodina McCannových tenkrát trávila svou dovolenou. Muž, jehož jméno nebylo zveřejněno, se prý únosem dívky mohl chtít mstít za to, že ho vyhodili z práce v tomto hotelu.

Jak napsal portugalský list Correio de Manha s odvoláním na policejní zdroje, podezřelý muž zemřel při dopravní nehodě v roce 2009, bylo mu čtyřicet let.

Portugalští vyšetřovatelé údajně tohoto muže označili za hlavního podezřelého poté, co z prověřování telefonních záznamů vyplynulo, že se v době zmizení Maddie nacházel nedaleko apartmánu McCannových. Během prvotního vyšetřování ale nebyl na seznamu bývalých zaměstnanců, proto ho tehdy policie nevyslýchala. Nyní muži zákona mluvili s jeho vdovou a na základě nových důkazů se i nadále snaží zjistit, kde by se mohla Madeleine nacházet.

Portugalská ani britská policie zatím nová zjištění oficiálně nekomentovaly.

Obnovené pátrání

Portugalci oznámili minulý týden, že na základě nových poznatků obnovují pátraní po zmizelé Britce. Britové rovněž nedávno vydali nové policejní portréty muže, kterého svědkové v den únosu, 3. května 2007, viděli v blízkosti hotelového komplexu, odkud dívka zmizela. Policie uvedla, že je "nanejvýš důležité" ho najít. Hledanému je mezi 20 a 40 lety a je střední postavy. Podle britské policie by mohl poskytnout klíč k vyřešení případu.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Rodiče Madeleine s portrétem dívky, jak by mohla vypadat nyní. Bylo by jí devět let.

Maddie zmizela, když spala v pokoji turistického komplexu v Praia da Luz, zatímco její rodiče jen několik desítek metrů daleko večeřeli.

Portugalská policie původně označila za podezřelé rodiče Madeleine, žádná formální obvinění proti nim ale nevznesla, a poté případ odložila. McCannovi jakákoliv obvinění vždy ostře odmítali a tvrdili, že dívku někdo unesl.

Případ hlavně v prvních měsících provázela rozsáhlá mediální a informační kampaň. McCannovy podpořila například spisovatelka Joanne Rowlingová, fotbalista David Beckham či tehdejší papež Benedikt XVI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám