Hlavní obsah

Zloděje dopadli na základě fotografie vzorku bot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Dva zloděje, kteří ukradli elektroniku a šperky za 200 000 liber (šest miliónů korun), se podařilo velšské policii dopadnout, protože jeden podezřívavý obyvatel si dvojici vyfotil a zachytil vzorek bot jednoho z lupičů. V úterý byli 33letý Stuart Edey a o rok mladší Jason Sultana posláni za mříže.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dopadeni byli proto, že jeden podezřívavý obyvatel si je v květnu vyfotil poblíž svého domku nedaleko Cardiffu. Policie snímky porovnala se záběry bezpečnostní kamery z místní samoobsluhy a vypátrala tak podezřelé. Záběry ale použila i jako důkaz, že jde opravdu o podezřelé.

Na jednom byl vidět vzorek na botách. Ukázalo se, že stejný je i u bot zajištěných v Sultanově bytě.

Dvojice byla uznána vinnou z více než stovky kriminálních činů, i když přiznala jen několik z nich.

Sultana, který přiznal dvě loupeže, byl poslán do vězení na dva roky a čtyři měsíce. Edey přiznal podíl na osmi vloupáních. Hájil se tím, že sám nikdy do vyloupených objektů nevstoupil, ale sloužil jen jako řidič, avšak soudkyně to nevzala v potaz a poslala ho za mříže na čtyři a půl roku.

V případu byl souzen i Polák Rafel Skowyra, který ukradl v Maes y Pod laptop, hry a šperky za 22 000 liber (660 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám