Hlavní obsah

Šéf neonacistického Zlatého úsvitu zůstane ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Předseda řecké ultrapravicové strany Zlatý úsvit Nikolaos Michaloliakos byl obviněn z příslušnosti ke zločinecké organizaci a uvězněn. Michaloliakos byl zadržen minulou sobotu spolu s několika dalšími spolustraníky. Řecká prokuratura po jeho výslechu rozhodla, že na soud bude čekat ve vězení, oznámila dnes agentura Reuters s odvoláním na řecké justiční zdroje.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zadržení Michaloliakose a dalších dvou desítek členů Zlatého úsvitu souvisí s vraždou levicového aktivisty a rappera Pavlose Fisase. [celá zpráva]

Michaloliakos je podezírán z toho, že nesl přímou odpovědnost za nelegální aktivity strany, která podnikala útoky na přistěhovalce. [celá zpráva] Je označován za autoritářského vůdce zhlížejícího se v německém nacistickém diktátorovi Adolfu Hitlerovi.

Vůdce Zlatého úsvitu stejně jako ostatní zadržení jakoukoli vinu odmítá. Obviněním se brání s tím, že extremista, který se k vraždě levicového aktivisty přiznal, nebyl členem strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám