Hlavní obsah

V Černé Hoře zahynul při pádu český horolezec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podgorica

Mladý český horolezec zahynul v neděli v Černé Hoře. Informovala o tom tamní média, podle nichž třicetiletý muž spadl při zdolávání hory Kučki Kom. Jeho kolegu ze stěny zachránila přivolaná Horská služba.

Foto: Zavoral Libor, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Horská služba sdělila, že horolezci se pokoušeli zdolat vrcholek, avšak ztratili přitom orientaci a jeden z nich spadl z útesu u hřebenu Jagorević a zabil se. Druhý, jednatřicetiletý horolezec zůstal ve stěně a záchranáři ho 20 minut po půlnoci bezpečně evakuovali.

Do akce, která začala ve večerních hodinách a skončila až dnes ráno, nasadila Horská služba mimo jiné i vrtulník. Hledat horolezce, který spadl, mohli záchranáři až po rozednění. Jeho tělo pak našli před pátou hodinou.

Za poslední dva týdny je to již druhé úmrtí českého občana v zemi. V polovině měsíce zemřel u kláštera Morača na východě Černé Hory 54letý turista, jemuž údajně uklouzla noha při fotografování a on se zřítil do 50 metrů hluboké rokle.

Reklama

Výběr článků

Načítám