Hlavní obsah

Moderátora a herce dostihla po dekádách minulost, zneužívali dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský skandál se zneužíváním dětí a mladistvých celebritami se rozrůstá. Ve čtvrtek bylo zveřejněno, že se 83letý moderátor Stuart Hall přiznal k čtrnácti případům sexuálního napadení dívek, přičemž nejmladší bylo devět. Zpráva se objevila den poté, co obvinili 81letého herce Billa Roacheho z telenovely Coronation Street ze dvou znásilnění, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

William Roache na snímku z roku 2008

Článek

Stuart Hall se ke čtrnácti napadením z let 1967 až 1985 přiznal před soudem Prestonu už minulý měsíc, ale zpráva o tom byla zveřejněna až ve čtvrtek. Další tři obvinění, včetně obvinění ze znásilnění, byla odložena.

V osmdesátých letech Hall mimo jiné osahával pod šaty devítiletou dívku a třináctiletou líbal na rty se slovy: „Lidé potřebují dávat najevo díky jinými způsoby.“ V dalším případě ze sedmdesátých let zase šestnáctileté dívce sahal na ňadra.

Hall je jedním z lidí stíhaných v rámci operace Yewtree, která se zaměřuje na zneužívání dětí ze strany moderátorů a hvězd pop music. Byla spuštěna poté, co se ukázalo, že moderátor Jimmy Savile zneužil stovky dívek. [celá zpráva]

Hall, který komentoval fotbal na BBC a uváděl soutěžní program It´s A Knockout, kde spolu bojovala dvě města, byl poprvé zadržen v prosinci.

Ve středu bylo zveřejněno, že obvinění ze dvou znásilnění čelí i 81letý herec William Roache, který se proslavil v telenovele Coronation Street. Roache je podezřelý, že se dopustil v roce 1967 dvou znásilnění. V jednom případě byla jeho obětí 15letá dívka.

Herec se k obvinění nevyjádřil. Kvůli němu se však neobjeví v žádném dalším dílu nekonečného seriálu ITV, jehož první díly byly natočeny už v šedesátých letech. Roache v něm hrál již na počátku a objevuje se v něm s přestávkami 27 let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám