Hlavní obsah

Pedofil Marc Dutroux zůstane ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgickému pedofilovi a vrahovi Marku Dutrouxovi zamítl v pondělí bruselský soud jeho žádost o předčasné podmínečné propuštění, i když slíbil, že by nosil bezpečnostní náramek a akceptoval domácí vězení. Brutální pedofil tak zůstane dál ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Marc Dutroux na archivním snímku z roku 2004

Článek

Šestapadesátiletý Dutroux dostal doživotí za únos a znásilnění šesti dívek, z nichž čtyři zemřely.

Dutroux byl zadržen v roce 1996, ovšem kvůli selhání policie, která nezajistila dost důkazů, byl Dutroux odsouzen až v roce 2004.

Belgické zákony umožňují propustit vězně odsouzené na doživotí po patnácti letech, pokud nepředstavují hrozbu pro společnost.

Foto: Profimedia.cz

Anton před věznicí v Nivelles, kde si odpykává trest Marc Dutroux

Dutrouxova nyní již bývalá žena Michelle Martinová byla předčasně propuštěna loni v srpnu, i když měla podíl na smrti dvou unesených dívek. Zatímco dvě byly zabity, dvě zemřely hlady. Její propuštění vyvolalo velkou bouři nevole, i když odešla do kláštera. [celá zpráva]

Dutroux i se svou ženou už byli věznění v osmdesátých letech za únos a znásilnění čtyř mladých dívek, ale pro dobré chování byli propuštěni. Oba pak v únosech a znásilňování dívek pokračovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám