Hlavní obsah

Liška v Londýně ukousla prst měsíčnímu nemluvněti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ložnici domu v londýnské čtvrti Bromley napadla ve středu liška měsíční dítě a ukousla mu prst. Lékařům se po náročné operaci podařilo chlapci prst zpět přišít, informovala v neděli britská BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chirurgům operace trvala tři hodiny, místní nemocnice, kde zákrok proběhl, povahu zranění nekomentovala.

Zatím není jasné, jak se liška do domu dostala. Podle BBC matka slyšela křik a když vešla do ložnice, viděla, jak liška táhne chlapečka za ruku z postýlky na podlahu. Snažila se lišku všemi způsoby, včetně kopanců, vyhnat a nakonec se jí to podařilo.

V britských městech lišky žijí ve velkém počtu a jsou běžně na ulicích k vidění. Útoky na lidi jsou ale naprosto výjimečné. Odhaduje se, že lišek ve městech žije na čtverečním kilometru asi deset.

"Takovýto útok, jakkoli hrozný, je výjimečný," řekl londýnský starosta Boris Johnson. "Musíme ale dělat víc pro to, abychom problém městských lišek řešili."

Johnson vyzval radnice jednotlivých čtvrtí, aby počet lišek omezovaly už v roce 2010 poté, co liška pokousala ve spánku dvě holčičky v londýnském Hackney.

Reklama

Výběr článků

Načítám