Hlavní obsah

Po nočním obléhání se Polák zastřelil i s přítelkyní

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Sebevraždou 32letého muže a jeho 17leté přítelkyně skončilo v noci na pátek obléhání bytu v Sanoku na jihovýchodě Polska, kde se zabarikádoval muž podezřelý z vraždy. Na místě zasahovala protiteroristická jednotka.

Foto: archiv, Novinky

Polská policie vyslala do akce mnoho mužů (ilustrační foto)

Článek

Muž byl podezřelý z vraždy, která byla v Sanoku spáchána ve středu. Když si pro něj policisté ve čtvrtek v neoznačeném autě přijeli, začal po nich z okna bytu střílet.

Policie proto evakuovala studenty nedalekého gymnázia i děti z blízké mateřské školy. Varovala také obyvatele okolních domů.

Na místo záhy poté dorazily zásahové jednotky z Varšavy a Rzeszova. Dorazil rovněž vyjednavač, tomu se však nepodařilo se střelcem navázat kontakt.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Večer v 18:00 proto policisté zařídili vypnout na celém sídlišti proud a hodinu po půlnoci členové zásahové jednotky vnikli do bytu podezřelého. Tam však nelezli už jen mrtvá těla 32letého muže a 17leté dívky. „S největší pravděpodobností spáchali sebevraždu,“ oznámil v pátek ráno v polské televizi TVN24 mluvčí policie Pawel Miedlar.

„Zatímco 32letý muž byl několikrát trestaný za různé trestné činy včetně šíření drog, o jeho 17leté společnici, které se zřejmě v zabarikádovaném bytě zdržovala dobrovolně, policie zjišťuje podrobnější informace,“ dodal mluvčí.

Při zásahu policie nebyl nikdo zraněn. Příčinu smrti dvojice určí soudní pitva, dodal Miedlar s tím, že se policisté soustředí na rekonstrukci dění v bytě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám