Hlavní obsah

Znásilněnou nechali v odpadní jámě a zapálili, odsedí si až doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Tři vysoké tresty vynesl v úterý soud na jižní Ukrajině nad třemi muži, kteří v březnu znásilnili a poté zapálili osmnáctiletou dívku Oksanu Makarovou. Její krutá smrt a posléze propuštění na svobodu dvou ze zadržených viníků vyvolaly velké protesty po celé zemi. Jeden z násilníků se dostal za mříže na doživotí, další dva byli odsouzeni k 15 respektive k 14 letům vězení.

Napadená Oksana Makarová

Článek

Mladou ženu počátkem března v Nikolajevě znásilnili tři muži a ve snaze zakrýt stopy se pokusili ji oběsit, hodili ji do odpadní jámy a zapálili. Dívka s těžkými popáleninami a v silném mrazu strávila v jámě deset hodin.

Po převozu do nemocnice jí byla amputována paže a část nohy, popáleniny měla na polovině těla. Zachránit život jí ale nepomohl ani zákrok odborníků specializovaného pracoviště pro léčbu popálenin. Její smrt způsobila otrava zplodinami z hoření a krvácení do plic.

Znásilněná a popálená Ukrajinka mluví o svých pocitech

Policie viníky po činu sice brzo dopadla, ale dva z nich, kteří měli vazbu na místní vlivné funkcionáře, po výslechu propustila. To vyvolalo po celé zemi protesty a lidé žádali rezignaci policejního velitele a výměnu vyšetřovatelů. Až na pokyn ukrajinského generálního prokurátora byli dva propuštění znovu zadrženi. Tři vyšetřovatelé dostali výpověď stejně jako městský prokurátor a jeho zástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám