Hlavní obsah

Vězněná členka Pussy Riot je ze strachu před ostatními na samotce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Odsouzená ruská performerka Marija Aljochinová ze skupiny Pussy Riot byla na vlastní žádost izolována od ostatních vězeňkyň. Bojí se o svou bezpečnost. Podle vedení trestanecké kolonie, kde si odpykává dvouletý trest, je soužití Aljochinové s ostatními konfliktní a provází ho "napjaté vztahy", napsala agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Marija Aljochinová

Článek

Podle sdělení věznice dívka písemně požádala vedení, aby byla přemístěna na samotku. Mezi ní a vězeňkyněmi došlo kvůli náboženským sporům k ostré hádce a verbálním útokům. Aljochinové ostatní odsouzené pohrozily fyzickým napadením. Během pohybu po areálu tábora ji budou doprovázet stráže.

Čtyřiadvacetiletou dívku poslal ruský soud spolu s jejími dvěma kolegyněmi za únorovou performanci v chrámu Krista Spasitele do vězení. Skupina v kostele zazpívala "punkovou modlitbu" Bohorodičko, vyžeň Putina, kterou chtěla poukázat na propojenost pravoslavné církve s Kremlem.

Do vězení nakonec nastoupily jen Aljochinová s Naděždou Tolokonnikovovou, třetí členka Jekatěrina Samucevičová, původně odsouzená rovněž k dvouletému trestu, nakonec dostala dvouletou podmínku.

Aljochynová je vězněna v kolonii v Permské oblasti několik stovek kilometrů východně od Moskvy.

Už dříve si stěžovala na stravu v trestanecké kolonii. Vadilo jí, že základem je maso, které jako veganka odmítá.

V Rusku převážná většina lidí věří v Boha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám