Hlavní obsah

Rezešová chtěla prý potrestat řidiče fiatu, který ji zdržoval. Čtyři lidé uhořeli

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nehoda, při níž před měsícem na maďarské dálnici uhořeli čtyři lidé, byla údajně důsledkem konfliktu mezi řidičkou terénního BMW Evou Varholíkovou-Rezešovou a řidičem vozidla Fiat Punto. Dceři někdejšího šéfa Východoslovenských železáren Alexandra Rezeše vadilo, že ji fiat zdržuje a vytlačila ho. Podle deníku maďarského Blikk o tom na policii vypovídal řidič kamiónu, který byl svědkem nehody.

Foto: Profimedia.cz

Eva Varholíková-Rezešová (35) u maďarského soudu, který ji kvůli tragické nehodě poslal do vazby

Článek

Maďarská policie měsíc hledala svědka nehody, který se nyní přihlásil a vypovídal. Podle řidiče kamiónu se Eva Varholíková-Rezešová snažila potrestat řidiče fiatu za to, že jí okamžitě neuvolnil levý pruh dálnice a vytlačila osobní vůz až do odstavného pruhu. Vzápětí do menšího vozu narazila, fiat se po nárazu do svodidel vzňal a uhořeli v něm čtyři lidé.

Na základě této výpovědi je pravděpodobné, že vyšetřovatelé zpřísní obvinění vůči Rezešové a bude obviněna ze zabití. Původně jí hrozil trest ve výši pět až deset let za zabití z nedbalosti, ale po překvalifikování obvinění může být její trest mnohem vyšší. Naznačilo to i rozhodnutí soudu, který ve středu prodloužil vazbu Rezešové až do 23. prosince. Původně měla být ve vazbě pouze do soboty.

Foto: MTI

Ohořelé trosky Fiatu Punto

Původně se spekulovalo, že řidička v dvousetkilometrové rychlosti podlehla mikrospánku a narazila se svým BMW do Fiatu Punto. [celá zpráva]

V její krvi se také našel alkohol a drogy. [celá zpráva]

Alexander Rezeš patřil do skupiny blízkých spolupracovníků bývalého slovenského premiéra Vladimíra Mečiara. V jeho vládě zastával post ministra dopravy. Rezeš postupně ovládl jeden z největších slovenských podniků Východoslovenské železárny. V době největší slávy se Rezeš přes podnik stal vlastníkem fotbalového klubu Sparta Praha. Rezeš zemřel v roce 2002 ve Vídni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám