Hlavní obsah

Exmanželku pedofilního vraha Dutrouxe propustili z vězení do kláštera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgický nejvyšší soud v úterý potvrdil předčasné propuštění bývalé ženy pedofilního vraha Marka Dutrouxe Michelle Martinové. Uvedla to agentura DPA. Proti červencovému verdiktu soudu nižší instance se marně odvolávaly jedna Dutrouxova oběť a příbuzná jiné.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Martinová, která byla manželkou pedofila Dutrouxe, na snímku z roku 2004.

Článek

Martinová strávila ve vězení 16 let, Dutrouxe odsoudili až v roce 2004. Soud mu uložil trest doživotí za únosy a znásilnění šesti mladých dívek a zavraždění čtyř z nich v 90. letech. Martinová skončila za mřížemi za napomáhání při zadržování a podílu na vraždě dvou osmiletých dívek, které zemřely v rodinném sklepě hladem. Soud jí uložil 30letý trest.

Dnes 52letá Martinová si vzala Dutrouxe v roce 1983 a měla s ním tři děti. V roce 2003 se tato bývalá učitelka s manželem rozvedla.

Foto: Profimedia.cz

Marc Dutroux (uprostřed) na snímku z roku 1996

S žádostí o podmínečné propuštění uspěla Martinová až na popáté. Podmínkou je, že nesmí přijít do kontaktu s příbuznými obětí. Azyl jí nabídl klášter u města Namur ve střední části Belgie. Jeho představená uvedla, že to je pro řád Chudých sester svaté Kláry výzva a Martinovou přijímají do kláštera jako člověka.

Proti propuštění Martinové protestovaly v minulých dnech tisíce lidí. Účastnila se ho i Laetitia Delhezová, jedna z obětí, která Dutrouxovo trýznění přežila a podala jedno z odvolání proti rozhodnutí o propuštění ke kasačnímu soudu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám