Hlavní obsah

Mikrobus s českými biatlonisty narazil v Polsku do kamiónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

Mikrobus vezoucí biatlonisty z České republiky se v noci na středu srazil v polské Toruni s nákladním vozem. V mikrobusu cestovalo devět lidí včetně dvou dětí. Zraněno bylo osm lidí, z toho dva těžce. Skončili v péči lékařů. Podle mluvčího Svazu českých biatlonistů se jednalo o biatlonisty z Jílového v okrese Děčín.

Foto: TVN24.pl

V polské Toruni havaroval autobus s biatlonisty z Česka.

Článek

„Řidič mikrobusu, který je zraněn nejvážněji, nedal přednost v jízdě nákladnímu autu a způsobil vážnou dopravní nehodu,“ uvedl ve středu ráno pro televizi TVN24 Tomasz Wende z toruňské policie. Dodal, že záchranáři ho z mikrobusu vyprostili s pomocí hydraulických kleští.

Řidič i osm cestujících v českém mikrobusu utrpěli zranění různého stupně a všichni skončili v nemocnici v Toruni. Řidič kamiónu neutrpěl žádné zranění.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

Mikrobus vezoucí české biatlonisty se v noci na středu srazil v polské Toruni s nákladním vozem

Okolnosti nehody dál vyšetřuje policie.

„Nemám informace, že by tam někdo byl oficiálně přes svaz,“ řekl ráno Novinkám mluvčí Českého svazu biatlonu Tomáš Herman. Později doplnil, že se nejednalo o žádný reprezentační tým, ale o klub z Jílového v okrese Děčín.

Pět Čechů, kteří jsou relativně v pořádku, čekalo v poledne na auto z Děčína. "Mě si tu nechávají na pozorování," řekl ČTK vedoucí klubu Luboš Přibyl. Dodal, že jeho syn s přítelkyní zůstávají na jednotce intenzivní péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám