Hlavní obsah

Plány sídla francouzského prezidenta, vnitra a policie ukradli zloději

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Plány interiérů sídla francouzských prezidentů, ministerstva vnitra a ústředí pařížské policie padly do rukou zlodějům. Dokumentaci na paměťovém disku USB a kompaktním disku nechal v autě pracovník firmy, která měla ve zmíněných objektech instalovat nové optické kabely pro videokamery v přísně střežených prostorách.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský prezident Francois Hollande před Elysejským palácem

Článek

Krádež se podle listu Le Parisien udála v sobotu před Lyonským nádražím v Paříži. Pracovník firmy tam jel vyzvednout známého. Není jasné, zda se zloději vlámali do auta s cílem dostat se k dokumentům, anebo to byla nešťastná souhra okolností.

„Ať už je to jakkoliv, je to velmi politováníhodné,“ řekl deníku zdroj z okruhu vyšetřovatelů. Plány podle něj nebyly kódované a mimo jiné zaznamenávaly i rozvržení místností v sídlech některých „velkých podniků“, uvedl Le Parisien.

Ministerstvo vnitra ve středu záležitost bagatelizovalo. Dokumenty podle něj nebyly tajné a jejich zmizení „nepředstavuje pro žádnou z lokací nebezpečí“.

Není to první bezpečnostní chyba z okolí Elysejského paláce a francouzského prezidenta Francoise Hollanda. V červnu s ním ochranka odletěla do Brazílie, aniž by si s sebou vzala pistole. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám