Hlavní obsah

Pašeráci hloubí tunely pod hranicemi ve velkém, tvrdí slovenská policie

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Blíže nespecifikovaná zločinecká organice má stát za stavbou pašeráckých tunelů pod celou schengenskou hranicí s Ukrajinou. Pro televizi Markíza to uvedl slovenský policejní prezident Tibor Gašpar.

Pod slovenskou hranicí odhalili před několika týdny tunel, pašovaly se jím cigarety z UkrajinyVideo: TVNOVINY.sk

 
Článek

Těmito slovy reagoval na odhalení již druhého pašeráckého tunelu na ukrajinsko-slovenské hranici v průběhu několika týdnů. Vstup do druhého tunelu byl odhalen v pátek na ukrajinské straně asi sto metrů od hranice se Slovenskem. [celá zpráva]

Tunel byl částečně zaplaven a byl pouze 70 metrů dlouhý. Končil 20 metrů před územím Slovenska.

Pašerácké tunely by měly existovat nejen mezi Ukrajinou a Slovenskem, ale také na ukrajinsko-polské a ukrajinsko-maďarské hranici.

Minulý měsíc objevili policisté 700 metrů dlouhý pašerácký tunel, kterým se do schengenského prostoru pašovali lidé, ale především cigarety. V tunelu po kolejích dokonce jezdil vláček se 16 vagóny, který měl vlastního strojvedoucího. Ten před výjezdem na slovenské straně zazvonil a dveře se otevřely.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám