Hlavní obsah

V Belgii havaroval český autobus s německými turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

V Belgii v neděli ráno havaroval autobus s šesti desítkami lidí na palubě. Jeden člověk při tom zemřel. Místní server RTL původně uvedl, že ve vozidle cestovali mladí lidé z České republiky. Policie to později vyvrátila s tím, že se jednalo převážně o občany Německa, ale i Nizozemska. Autobus byl však české společnosti Sportbus z Ústí nad Labem a řídili ho dva čeští řidiči.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se udála v provincii Lutych u obce Barchon nedaleko německé hranice. Autobus byl na cestě z Paříže do Mnichova. Vozidlo skončilo na boku, uvedl RTL. Spekuluje se, že na vině mohl být mikrospánek řidiče.

Zalarmovány byly všechny složky záchranného systému a na místě zasahoval i vrtulník. Nemocnice v širokém okolí byly upozorněny, aby se připravily na případný příjem většího počtu zraněných.

Na místě byli čtyři zranění, všichni pasažéři ale byli podle RTL schopni záchranářům uvést svoje jméno. Zranění průvodce bylo vážné a muž později zemřel při převozu do nemocnice. Oba čeští řidiči vyvázli bez zranění.

Autobus byl registrovaný v Německu.

Foto: Mapy.cz

Místo nehody autobusu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám