Hlavní obsah

Upravené BMW vjelo při závodě na Slovensku mezi diváky. Zahynulo dítě a těhotná žena

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Nové Mesto nad Váhom hostilo závody veteránů, které byly předčasně ukončeny po tragické nehodě. Upravený vůz BMW vletěl do skupiny diváků a usmrtil 37letou těhotnou ženu a 10letého chlapce. Adriana zemřela na místě, Alex skonal po převozu do nemocnice.

Foto: TVNOVINY.sk

Nehodu způsobil upravený vůz BMW.

Článek

Jak informovala slovenská média, chlapce resuscitovali záchranáři na místě nehody, následně i ve vrtulníku, ale svým zraněním po převozu do nemocnice nakonec podlehl.

„Navzdory obrovské snaze lékařů se chlapce nepodařilo zachránit. Podlehl vážným zraněním, která byla neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí bratislavské dětské nemocnice Dana Kamenická.

Při nehodě byly těžce zraněny ještě další tři osoby a tři osoby utrpěly lehká zranění. Mezi zraněnými jsou děti ve věku devět až třináct let.

Foto: TVNOVINY.sk

Dva mrtví a šest zraněných - taková je bilance tragické nehody.

Závodní automobil řídil 54letý muž z okresu Nitra. Na mokré vozovce dostal smyk a narazil do autobusové zastávky, z níž několik diváků závody sledovalo. Organizátoři závodu oznámili, že diváci v těchto místech neměli co pohledávat.

Podle deníku Nový čas se deset lidí ukrylo před deštěm pod střechu autobusové zastávky. Byla to rodina z obce Hriňová a jejich přátelé. Řidič BMW dostal smyk a ve velké rychlosti vletěl do této skupiny.

„Byl to masakr. Náraz rozházel lidi po okolí. Malý chlapec měl fialovou tvář, nedýchal a oživovali ho. Těhotná žena už nežila. Ostatní byli krvaví a dolámaní. Po dešti měli závody zrušit,“ řekl svědek nehody.

Řidič BMW vyvázl z nehody bez zranění, ale byl v šoku. „Dostal jsem smyk, nedokázal jsem auto ovládat. Po nehodě jsem se snažil pomáhat zraněným,“ uvedl.

Po nehodě byl závod, plánovaný na dva dny, zrušený. Slovenská policie zahájila trestní řízení ve věci usmrcení.

„Řidič z doposud nezjištěných příčin sjel mimo silnice a narazil do diváků. Dechová zkouška na alkohol byla negativní,“ uvedla trenčínská policejní mluvčí Elena Antalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám