Hlavní obsah

Polský prokurátor nabízel zlodějkám svobodu výměnou za sex

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až 19 Polek obviněných z krádeží a podvodů dostalo od varšavského prokurátora Konrada P. nabídku, že za poskytnutí sexu pozastaví vyšetřování jejich trestné činnosti. Hrozí mu za to několik let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Policie prokurátora dopadla při činu. Ilustrační foto

Článek

Skandál vypukl poté, co policie zadržela jednu z obviněných při krádeži ve varšavském hypermarketu. Během vyšetřování jí žalobce navrhl, že za sexuální protislužbu vyšetřování zastaví.

Obviněná zlodějka souhlasila, avšak učinila mazaný tah – informovala o nabídce policii. Ta sexuchtivého návladního dopadla in flagranti v jeho služebním bytě. Vyšetřování ukázalo, že prokurátor učinil stejné nabídky přinejmenším dalším osmnácti zadrženým zlodějkám a podvodnicím.

Nyní stojí ve Varšavě před soudem. „Je obviněn z 19 různých trestných činů. Zatím se k žádnému nepřiznal, celou dobu odmítá vypovídat,“ popsala kuriózní případ Renata Mazurová, mluvčí varšavské prokuratury. Dodala, že obviněnému hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám