Hlavní obsah

Italku zavalil nábytek a zřícené zdi, vytáhli ji 12 hodin po zemětřesení

Novinky, rei
Cavezzo

Záchranáři v severní Itálii ve středu pokračují v prohledávání trosek a pátrání po přeživších po silném zemětřesení z předchozího dne, které bylo za necelé dva týdny v oblasti Emilia Romagna již druhé. To úterní si vyžádalo nejméně 16 obětí. Ve městě Cavezzo se však záchranářům podařilo z trosek vyprostit 65letou ženu. V sutinách spadlého domu ležela 12 hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Italští záchranáři vytáhli po 12ti hodinách z trosek živou ženuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Žena se nacházela zrovna v kuchyni, když se země otřásla silou 5,8 stupňů Richterovy škály. Přežila zřejmě náhodou, zavalil ji nábytek, který ji ochránil před rozmačkáním popadanými zdmi. Seniorka je nyní v nemocnici.

Úterní zemětřesení si vyžádalo nejméně 350 zraněných. Úřady evidují přinejmenším jednoho pohřešovaného. „Je to neštěstí, něco takového jsem nikdy neviděl,“ popsal pro agenturu Reuters spoušť starosta Cavezza Stefano Draghetti.

Foto: ČTK/AP

Zasypané auto v Cavezzu

Stejně jako předminulou neděli i tentokrát zemětřesení zničilo historické budovy, například v Mirandole se zřítil kostel, zůstalo stát jen jeho průčelí. Po zemětřesení bylo zaznamenáno nejméně 41 následných otřesů, uvedla ČTK.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Spadlý dům v Cavezzu u Modeny

Otřesy pocítili i lidé ve vzdálenosti až 100 kilometrů od epicentra. Například v Benátkách byla pádem na zem poničena jedna socha.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V důsledku zemětřesení padaly v italském Cavezzu budovyVideo: Reuters

Region zasáhlo během několika dnů už druhé ničivé zemětřesení. Otřesy z 20. května měly sílu šesti stupňů a vyžádaly si sedm mrtvých. Počet lidí, kteří přišli o střechu nad hlavou, se po úterku zvýšil z dosavadních 6 na 14 tisíc. Vláda do postižených míst poslala armádu a vývoj situace bude řešit i ve středu na svém mimořádném zasedání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám