Hlavní obsah

Agresivní děti napadly bezdomovkyni, kopaly ji do hlavy

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V bratislavské čtvrti Vrakuňa natočila svědkyně partu dětí, které napadly bezdomovkyni sedící na lavičce. Chlapec ženu kopl do hlavy a vzápětí na ni dívka vylila neznámou tekutinu. Obyvatelé této čtvrti tvrdí, že podobné výtržnosti jsou zde na denním pořádku.

Agresivní děti napadly bezdomovkyni, kopaly ji do hlavyVideo: TV Markíza

 
Článek

Děti za bílého dne zaútočily na bezdomovkyni sedící na lavičce nedaleko zdravotního střediska. "Viděla jsem, jak na ni děti házely různé předměty, polévaly ji vodou a kopaly ji do hlavy. Bezdomovkyně vzápětí vytáhla asi dvaceticentimetrový nožík a začala děti honit," popsala situaci svědkyně incidentu.

Autorka videa volala na policii, která však údajně na místo nedorazila. Mluvčí bratislavské policie František Peczár naopak tvrdí, že policisté byli na místě do deseti minut, prohledali okolí, ale nikoho nenašli.

Podle místních obyvatel chodí děti ke zdravotnímu středisku, protože je tam klub pro děti z městských částí Vrakuňa a Podunajské Biskupice. Zaměstnanci dětského klubu tvrdí, že když jsou děti na ulici, nezodpovídají za ně.

Starostka Vrakuně Ľudmila Lacková byla při zhlédnutí videa rozhořčena. "Bylo mi do pláče. Víme, kdo jsou ty děti. Je to tragédie, že si něco takového dovolí," říká starostka. Lacková chce klub dětí přestěhovat.

Děti za napadení bezdomovkyně žádný trest nečeká. Jsou nezletilé a zákon je na ně krátký. "Policie celou událost eviduje jako přestupek proti občanskému soužití,“ uvedl mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám