Hlavní obsah

Dejte to vyprat ženě, napsal obchod na štítek pánských džínsů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský obchodní řetězec s oblečením Madhouse si vysloužil kritiku veřejnosti za sexistický nápis na štítku pánských džínsů, které nabízel. Kromě obligátní rady, jak by se kalhoty měly prát a žehlit, byla na štítu poznámka, že alternativou je předat džínsy ženě. „Je to její práce,“ zakončovala sexisticky poznámka.

Foto: Twitter

Štítek hlásá: Perte v teplé vodě, obraťte lícní stranou ven. Nepoužívejte silné, bělicí prostředky, v sušičce sušte středně dlouho, žehličku nastavte na střední teplotu. Nevkládejte do žehlicího stroje. Anebo to dejte své ženě, je to její práce.

Článek

Na internetu se vyrojily stovky pobouřených reakcí. „To je neuvěřitelné! Haňte tu značku,“ napsala na Twitteru Julia Hinesová, šéfka charity Age UK v Londýně. „Teď nevím, v jaké to žiji dekádě. Mohu se jen dohadovat, že je to vtip,“ doplnila jiná žena.

Madhouse na kritiku nějakou chvíli neodpovídal a navíc jeho internetové stránky nefungují, protože prodělávají změny. Mluvčí společnosti později uvedl, že Madhouse neměl o poznámce na štítku dosud ponětí: „Text nebyl firmou Madhouse zadán. Je jasné, že byl míněn jako žert, ale příště si musíme dát větší pozor“.

Některá média záležitost hodnotí jako dobře promyšlený reklamní tah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám