Hlavní obsah

Alkoholik ukradl na Slovensku sanitku i s pacientkou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Pacient psychiatrické léčebny ve slovenském Plešivci u Rožňavy ukradl ve čtvrtek odpoledne sanitní vůz i s pacientkou. Odjel s ní k místní hospodě, kde se chtěl napít. Televizi Markíza řekl, že až tam zjistil, že v sanitce je žena.

Foto: tvnoviny.sk

Policisté odvádějí zadrženého pacienta.

Článek

Šestatřicetiletý Miro se v ústavu léčí ze závislosti na alkoholu. Využil nepozornost řidiče sanitního vozu, který zaparkoval v areálu a odešel.

„Klíčky byly v zapalování,“ uvedl Miro. Sanitní vůz bez problémů pustili ven přes vrátnici ústavu. Miro odjel k asi 300 metrů vzdálené místní hospodě, kde se chtěl napít.

„Neobsloužili mě, tak jsem se vrátil do vozu. Až tehdy jsem zjistil, že v zadní části leží pacientka. Chtěl jsem se vrátit do ústavu, ale to jsem nestihl, protože mě zadržela policie,“ vylíčil neobvyklou příhodu Miro. Policie ho zastavila cestou do léčebny.

Miro má pestrou minulost. Po Košicích se promenádoval nahý, polil sebe i automobil benzínem a chtěl se zapálit. Léčení na psychiatrii mu nařídil soud. Léčí se už půl roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám