Hlavní obsah

Aktivisté z hnutí Okupujte Londýn museli vyklidit pozice

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Policie v britském hlavním městě v noci na úterý vyklidila tábor aktivistů z hnutí Okupujte Londýn. Aktivistům nebylo minulý týden dovoleno odvolat se proti nařízení nejvyššího soudu o odstranění jejich tábora před katedrálou svatého Pavla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Aktivisté z hnutí Okupujte Londýn museli vyklidit poziceVideo: Reuters

 
Článek

Policejní akce začala krátce po půlnoci a většinou se obešla bez incidentů. Asi dvě desítky lidí ale byly zatčeny, uvedl server BBC. Vedení města prohlásilo, že doufalo v dobrovolný odchod aktivistů a nutnost nasadit policii lituje.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Policie odklízí tábor aktivistů.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Policisté před Katedrálou svatého Pavla

Lidé z Okupujte Londýn zřídili před londýnskou dominantou tábor v polovině října.

Aktivisté ohlásili, že jejich protest zrušením tábora před katedrálou zdaleka nekončí. „Je to jen začátek konce. Nesmíme dovolit, aby to zastínilo zásadní otázky, jimž tato země a miliardy lidí ve světě čelí s narůstající naléhavostí,“ řekl George Barda, který patřil ke skupině lidí, jež se odvolávala proti verdiktu nejvyššího soudu o vyklizení tábora.

Foto: Dylan Martinez , Reuters

Aktivisté na místě tábořili od poloviny loňského října.

Hnutí Okupuj, jež se v loňském roce přesunulo z amerického kontinentu také na evropský, protestuje proti narůstajícím majetkovým rozdílům ve společnosti a praktikám velkých obchodních společností.

Foto: Andrew Winning , Reuters

Policisté odnášejí jednoho z protestujících.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám