Hlavní obsah

Kapitán z potopené lodi měl ve vlasech kokain, tvrdí žalobci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Podle jedné ze skupin zastupující přeživší z potopené výletní lodi Costa Concordia se na vzorku vlasů kapitána plavidla našly stopy kokainu. V samotných vláknech ani v moči ale prý testy kokain neodhalily. Společnost na ochranu práv spotřebitelů Codacons v sobotu podle agentury AP oznámila, že požádala vyšetřovatele, aby nařídili další testy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Loď jsem neopustil, byl jsem katapultován do vody, tvrdil kapitán Schettino Video: Reuters

 
Článek

Společnost chce, aby úřady nechaly provést test DNA, který by potvrdil, že šlo o vzorky kapitána Francesca Schettina.

Costa Concordia 13. ledna narazila do útesu poblíž toskánského ostrova Giglio. Vezla v té chvíli 4200 pasažérů. Při nehodě zahynulo 17 lidí, 15 se stále pohřešuje. Schettino čelí obvinění z podílu na smrti několika osob, z předčasného opuštění lodi a z chyb při řízení plavidla. V současnosti je v domácím vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kapitán potopené Concordie přijíždí k souduVideo: Reuters

Vlastník ztroskotané výletní lodi uvedl, že každému z pasažérů mimo jiné nabídne odškodnění ve výši 11 000 eur (asi 280 000 korun). Italská spotřebitelská organizace Codacons ale s vyrovnáním nesouhlasila a najala americké právníky, kteří mají připravit žaloby na provozovatele lodi společnost Costa Crociere a její mateřskou firmu Carnival u soudu v americkém Miami.

Očekává přitom, že by mohla vysoudit pro každého cestujícího částku mezi 125 000 a jedním miliónem eur (asi tři až 25 miliónů korun).

Nové videozáznamy ukazují chaos a hrůzu na palubě ConcordieVideo: Novinky/Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám