Hlavní obsah

Havarovaná loď vydala další oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Oficiální počet obětí nehody výletní lodi Costa Concordia u břehů Toskánska se zvýšil na 12. Záchranáři ve vraku objevili tělo mrtvé ženy. Dvacet lidí je nadále pohřešováno. Uvedla to v sobotu americká stanice NBC.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Havarovaná loď Costa Concordia

Článek

Tělo neidentifikované ženy bylo nalezeno na zádi na čtvrté palubě. Pátrači se v sobotu zaměřili právě na třetí a čtvrtou z celkem jedenácti palub lodi. Naděje, že pohřešovaní lidé mohli přežít, týden po nehodě už vyhasla.

"I kdyby se při ztroskotání parníku vytvořila vzduchová bublina, je minimální naděje," citovala ČTK mluvčího pobřežní stráže Cosima Nicastra.

Také nejnověji nalezená oběť měla na sobě záchrannou vestu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Matka čeká na pětiletou dceru, která je na seznamu pohřešovanýchVideo: Reuters

Záchranáři obnovili pátrání a přečerpávání 2400 tun paliva z nádrží v pátek navečer, když se loď přestala sunout po útesu do větší hloubky. Podle agentury AFP se nicméně plavidlo pohybuje po skalisku bez ustání, zvažuje se jeho připevnění ke skále. [celá zpráva]

Tři milióny odškodného pro každého

Mezitím provozovatel lodi, společnost Costa Cruise Lines, čelí prvním žalobám. Italské sdružení spotřebitelů oznámilo, že žalobu jménem cestujících podávají dvě americké právnické kanceláře. Požadují pro každého pasažéra odškodné ve výši nejméně 160 000 dolarů (přes tři milióny korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři zkoumají pod vodou vrak lodi Video: Reuters

Costa Cruise Lines svádí veškerou vinu na kapitána lodi Franceska Schettina, jemuž hrozí obvinění ze zabití. Kapitán podle společnosti změnil kurs bez vědomí a svolení nadřízených. Schettino prý navíc o nehodě okamžitě neinformoval. To ale v sobotu kapitán před soudcem popřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záznam telefonátu člena posádky s pobřežní hlídkouVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám