Hlavní obsah

Polská uklízečka dva roky ordinovala jako zubařka. Měla 153 pacientů

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Dějiny polské stomatologie nic podobného nepamatují: Marzena G. (35), uklízečka z města Szandomierz dva roky odpoledne a navečer vykonávala nelegální lékařskou praxi. Vrtala zuby v ambulanci své zaměstnavatelky a navíc s jejím souhlasem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Povedená zubařka zprvu prala, žehlila a uklízela v domácnosti dentistky. Později měla na starosti úklid také v její ordinaci, kde pozorně sledovala zubařku. Asi po roce začala každé odpoledne a večer sama vykonávat lékařskou praxi. Falešná stomatoložka se základní školou prováděla nejprve jednodušší, ale později i velmi obtížné zákroky. Vše se dělo s vědomím a podporou skutečné zubařky, s níž se falešná lékařka dělila o nelegální zisky.

Během dvou let měla 153 stálých pacientů, z nichž absolutní většina byla s její prací spokojená. Potíže nastaly, když se jeden z pacientů obrátil se stížností na Polskou lékařskou komoru. Ta vzápětí na falešnou zubařku upozornila policii.

„Za vydávání se za zubní lékařku, falšování úředních listin a zdravotní dokumentace a neoprávněný zisk hrozí oběma ženám trest odnětí svobody do pěti let,“ potvrdil v televizi v TVN24 před zahájením soudu Slawomir Mielniczuk, mluvčí okresní prokuratury v Kielcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám