Hlavní obsah

Polák snoubenku omráčil taserem a pohřbil zaživa v lese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Soud v Leedsu v pondělí uznal vinným z pokusu o vraždu 25letého Poláka Marcina Kasprzaka. Ten letos v květnu zaútočil na svoji o dva roky starší snoubenku Michelinu Lewandowskou, paralyzoval ji taserem, svázal a v lepenkové krabici zakopal v lese pod zem.

Článek

Lewandovskou zachránily diamantový zásnubní prsten, kterým přeřezala pásku, jíž byla svázána, a skutečnost, že „hrob“ byl mělký – nad hlavou měla asi jen deset centimetrů zeminy.

Kasprzak se hájil tvrzením, že snoubenku a matku jeho tříletého syna nechtěl zabít, ale jen „ztrestat“. Soud má trest vynést v polovině ledna.

„Dodnes mám noční můry, že se vrátí, najde mě a zabije,“ popsala Lewandovská svoje obavy a dodala, že doufá v trest dlouholetého žaláře.

„Milovala jsem ho spoustu let, ale po tom strašném útoku se mé pocity proměnily v nenávist. Mojí jedinou nadějí je, že pochopí, že to, co mi udělal, bylo špatné. V tom mělkém hrobě, v němž jsem byla pohřbena zaživa, jsem si myslela, že se nachýlil můj čas a já umřu. Modlila jsem se k Bohu, aby mi pomohl přežít, abych se mohla starat o svého synka. Myšlenka na syna mi dala sílu bojovat a zachránit se,“ dodala Lewandovská.

Pár se zasnoubil už před narozením syna Jakuba v dubnu 2008, pak ale jejich vztah trpěl. Svědkové uvedli, že Kasprzak začal chodit pětkrát týdně do posilovny a stal se závislým na anabolikách, kvůli kterým dostával často záchvaty vzteku, při nichž prohlašoval, že Lewandovskou nenávidí a nechce, aby s ním nadále žila v domě jeho rodičů v Huddersfieldu. Tvrdil, že o syna se jeho matka postará.

V den útoku snoubence řekl, že pojedou nakupovat. Na chodbě domu ji ale dvakrát zasáhl taserem o napětí 300 000 voltů, svázal ji, uzavřel do krabice a odvezl v autě do lesa. Žena ležela pod zemí obličejem dolů. Kasprzak ještě mělký hrob překryl mohutnou větví vážící 40 kilogramů.

Cestou domů ještě stačil na snoubenčinu bankovní kartu vybrat z konta 500 liber. Policisté ho později v nočních hodinách zatkli v domě jeho kamaráda.

Reklama

Výběr článků

Načítám