Hlavní obsah

Pětileté dítě odebrali britským rodičům kvůli obezitě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská sociálka v Manchesteru odebrala rodičům pětileté dítě, protože bylo obézní. Vážilo 28 kilogramů, o devět více, než by mělo mít. Mělo index BMI 22,6. Podle úřadu rodiče nepodnikali dost opatření, aby udrželi hmotnost dítěte v normě, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

K dětské obezitě přispívá nekvalitní tučná strava a nedostatek pohybu.

Článek

Úřad v Tameside kvůli ochraně osobnosti nezveřejnil jméno ani pohlaví dítěte. Současně odebral rodičům i 14leté dítě, které mělo BMI 30,3 a vážilo asi 80 kilogramů, tedy o třicet více než vrstevníci.

Další podobný případ je ze Sunderlandu, kde ale úřady nezveřejnily věk ani váhu obézního dítěte.

Loni byly odebrány rodičům kvůli nadváze čtyři děti, tři z Londýna ve věku 3, 10 a 15 let a jedno 11leté z Northumberlandu.

Letos se situace značně zhoršila. V září byly rodičům v Dundee odebrány hned čtyři děti ve věku od jednoho do 11 let, s tím, že mají být dány k adopci nebo skončit v dětském domově bez kontaktu s rodiči.

Poprvé bylo dítě rodičům z důvodů obezity odebráno v roce 2007 v Západní Cumbrii. Osmiletá dívka vážila 65 kilogramů.

Británie se snaží bojovat s dětskou nadváhou. Každý desátý prvňáček je obézní. Obézní děti jsou náchylnější k astmatu, cukrovce i srdečním chorobám. Rodičům se odebírají kvůli tomu, že jsou tak obézní, že je ohroženo jejich zdraví,

Anketa

Měly by mít úřady právo odebírat rodičům obézní děti, když s jejich nadváhou nic nedělají?
Ano
61,8 %
Ne
38,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1004 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám