Hlavní obsah

Učitel nabádal teenagery k souloži ve svém autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leeds

Soud v anglickém Leedsu odsoudil k třem rokům vězení učitele z Halifaxu Williama Druryho, který ve svém autě nabádal 16letou dívku k sexuálnímu styku s o rok starším chlapcem, přičemž se na soulož díval. Otec dvou dětí Drury rovněž ve svém počítači uchovával fotografii, na níž je dívka nahoře bez, a měl i další snímky svých obnažených žákyň.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Stal jste se učitelem, k čemuž jste měl předpoklady, ale od začátku do konce jste je využil k osobním účelům, abyste mohl děti ve vaší péči zneužívat. Narušení důvěry, to je to závažné na vašem případu,“ prohlásil při čtení verdiktu soudce James Spencer.

U soudu zaznělo, že 48letý Drury svoji studentku miluje a v minulosti ji líbal. Také si ji fotil, když měla obnažená prsa. Soud ho uznal vinným ze série trestných činů a jeho jméno dal zapsat do seznamu sexuálních delikventů, čímž mu znemožnil v budoucnu vykonávat práci pedagoga.

Učitel podle BBC vozil v nespecifikovanou dobu pár ve svém autě, přičemž dvojici nabádal k souloži. Tvrdil jim, že jsou u ní krásní. Následně vůz zastavil v odstavném pruhu a pár pozoroval. Drury se údajně stal důvěrníkem 17letého hocha, s nímž probíral i sexuální záležitosti.

Na ženatého otce dvou dětí policii upozornili jiní studenti, kteří si všimli, že má v počítači fotografii jejich polonahé spolužačky. Policisté v něm později našli podobné snímky dalších žákyň, z nichž jedné bylo v době pořízení fotky 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám