Hlavní obsah

Česká rodina skončila v Británii před soudem za fingovaný sňatek

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bradford

Celá rodina z ČR skončila před soudem v britském Bradfordu kvůli organizování fingovaného sňatku, napsal místní tisk. Obvinění se k činu přiznali.

Foto: Profimedia.cz

Britští policisté. Ilustrační foto

Článek

Policisté 22letou nevěstu Michaelu S., její rodiče Růženu S. (41) a Michala S. (47) a pákistánského ženicha (28) zatkli v červenci přímo v obřadní síni. Vyšetřovatelé zadrženým zabavili mobily a ukázalo se, že místo milostných SMS poslala nevěsta nastávajícímu své bankovní údaje.

První komunikace mezi nimi se navíc odehrála jen pár dní před plánovaným sňatkem. Dále vyšlo najevo, že Michaela S. žije s přítelem, s nímž má 10měsíční dítě.

V ženichově autě policisté objevili rukopis obsahující informace o jeho nastávající a popis toho, jak se údajně seznámili. Navíc jen tři měsíce před zatčením připravoval svatbu s jinou českou ženou, z té ale sešlo.

Pákistánec měl propadlé vízum a pomocí sňatku s občankou EU by mohl v Británii získat trvalý pobyt. „Jde o závažná porušení zákona, za něž bývají lidé většinou posíláni do vězení. Každý z vás tří se na tuto možnost musí připravit,“ varoval českou rodinu soudce John Potter.

Reklama

Výběr článků

Načítám