Hlavní obsah

Kontroverzní slovenská podnikatelka Mojsejová chce do parlamentu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Košická podnikatelka Nora Mojsejová (52) hodlá rozvířit slovenskou politickou scénu a zakládá vlastní partaj. Strana svobodného slova by měla kandidovat už v předčasných parlamentních volbách, které se konají 10. března 2012.

Článek

Pro registraci potřebuje strana nasbírat minimálně 10 tisíc podpisů. „Za jediný den jsme získali 3700 podpisů,“ chlubí se Mojsejová na internetu. Ostře kritizuje politiky i politology, kteří ji ve volbách nedávají žádnou šanci.

Server topky.sk zveřejnil její video s komentářem, že podnikatelka před volbami evidentně mění rétoriku. „Ostře se vyjadřuje na adresu politologů a politiků, ale nepoužila ani jedno vulgární slovo,“ konstatoval server. Mojsejová je totiž na Slovensku známá nevybíravým slovníkem.

Pokud odejde do politiky, v zábavním průmyslu se nám všem uleví
porotce Jaro Slávik

Politologové i politici označili její snahu prosadit se v politice za směšnou a odsouzenou k neúspěchu. „Pro mě je ztělesněním antiosobnosti. Respektuji však, že ji někteří lidé na Slovensku vnímají jako osobnost,“ uvedl poslanec Igor Matovič.

„Pokud odejde do politiky, v zábavním průmyslu se nám všem uleví,“ uvedl porotce soutěže Česko Slovensko má talent Jaro Slávik. Podle politologa Grigorije Mesežnikova patří nová strana do kategorie exotických stran. Politolog Miroslav Kusý se domnívá, že podnikatelce jde pouze o zviditelnění.

V minulosti se Mojsejová s oblibou chlubila svým bohatstvím a podle některých názorů nevkusně zařízenou vilou v košické čtvrti Pereš. Právě zde se natáčela kontroverzní reality show Mojsejovci, která manželům Mojsejovým přinesla celoslovenskou popularitu. Braňo Mojsej se později zviditelnil také svými alkoholovými excesy. Mojsejová účinkovala také v České republice v pořadu Šéfka. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám