Hlavní obsah

V Madridu se střetli demonstranti s policií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

V centru Madridu se ve čtvrtek střetli demonstranti s policií, kteří jim bránili v přístupu k hlavnímu náměstí Puerta del Sol, kde lidé protestují proti vládní politice od poloviny května. Nejméně dvacet osob bylo při střetech zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti krváceli po zásahu španělské policieVideo: Reuters

 
Článek

Více než 200 policistů podle svědků proti demonstrantům zakročilo před budovou ministerstva vnitra. Podle pozorovatelů to byl nejvážnější incident od počátku protestů.

Policie ve čtvrtek uzavřela přístup na náměstí třetí den za sebou. Večer se na protest v centru města sešlo několik stovek lidí, kteří demonstracemi na Puerta del Sol dávají najevo nesouhlas s tím, jak politici řeší ekonomické problémy.

Protest se z náměstí Plaza de Cibeles přesunul před budovu ministerstva, kde zakročili policisté. Mluvčí městské záchranky potvrdil, že byly ošetřeny dvě desítky lidí. Čtyři z nich museli zůstat v nemocnici na pozorování.

Foto: Paul Hanna , Reuters

Protest v centru Madridu

Demonstrace v Madridu začaly v polovině března a díky Facebooku a Twitteru se rozšířily i do dalších měst. Nezaměstnanost v zemi je nejvyšší v celé EU, a to 21,3 procenta. Nejvíce nezaměstnaných je mladších 25 let, bez práce jich je 44,6 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Demonstranti centrum Madridu neopustí

Španělé demonstrující v centru Madridu proti úsporným opatřením v pondělí odhlasovali, že jejich akce bude pokračovat a centrum metropole nevyklidí. Nadále...

Výběr článků

Načítám