Hlavní obsah

Mladá dívka neunesla internetovou šikanu a skočila pod vlak

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila virtuální šikana 15leté Natashi MacBrydeové z britského Bromsgrove. Poté, co byla urážena na sociální síti svými "kamarády", nevydržela už veškerý tlak a ukončila svůj život tím, že vstoupila před rychle jedoucí vlak. Šikana ji pronásledovala už několik týdnů a večer před sebevraždou zadala do vyhledávače výmluvné slovní spojení: "Nejsnazší cesta jak skočit před vlak".

Článek

Natasha zemřela na následky mnohočetných zranění, které utrpěla poté, co vstoupila v Bromsgrove před rozjetý vlak. Soud nakonec rozhodl o tom, že na její sebevraždě nemá žádná osoba přímou vinu.

Dívku nepřímo dohnaly k sebevraždě spolužačky z dívčí školy, které si neustále dobíraly rozvod jejích rodičů a šikanovaly ji i na sociálních sítích.

Na stránkách, kde lidé a přátelé projevovali soustrast rodině a na mladou dívku vzpomínali, se objevily drsné urážky směrem k Natashe i po její smrti.

Sociální síť Formspring umožňuje uživatelům anonymně posílat dalším uživatelům zprávy či otázky. Tato síť byla již dříve úzce spojována se sebevraždou jedné americké studentky.

V soudním přelíčení ve čtvrtek zaznělo, že 15letá Natasha byla v posledních týdnech šikanována spolužačkami z prestižní dívčí školy, kde se platí školné 280 tisíc korun ročně. Její tělo bylo nalezeno v časných ranních hodinách na letošního Valentýna vedle kolejí jen asi 130 metrů od jejího domova.

Vyhledávala, jak se správně zabít

Večer před smrtí přitom podle zjištění soudu hledala na internetovém vyhledávači vazbu "nejsnazší cesta, jak skočit před vlak". Její smrt však dívky, které ji pod vlak "dohnaly", ani v nejmenším neuspokojila.

Vzpomínkovou stránku na Facebooku zasypaly urážkami a extrémně nevhodnými vtípky. Autorka nejagresivnější a nejvulgárnější urážky již byla ve škole potrestána.

Reklama

Výběr článků

Načítám