Hlavní obsah

Mladík na skotské Vysočině omylem zastřelil přítelkyni a pak i sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edinburgh

Tomintoulem, nejvýše položenou vesnicí na skotské Vysočině, otřásla smrt mladého mileneckého páru jako z řecké tragédie. Osmnáctiletý hoch tam v úterý při čistění své pušky omylem zastřelil o dva roky mladší přítelkyni. Následně v zoufalství zbraň obrátil proti sobě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Událost se stala v odlehlém domě nedaleko vesnice. „Ve vsi se povídá, že tam byly dva páry. Dva muži čistili své zbraně a jedna z nich v domě vystřelila a zabila Sophie. Calum pak vstal, vyšel na verandu a zastřelil se,“ popsal tragickou událost známý Caluma Murrayho a Sophie Taylorové.

Murray studoval v Thursu lesnictví a v Tomintoulu byl na praxi. Okolo osmnácté hodiny dívky protějškům uvařily večeři, o tři čtvrtě hodiny později byly na místo volány sanitky.

Tamní média napsala, že oba mladí lidé byli šťastně zamilovaní od setkání loni v létě. Murray byl podle ředitele školy v Thursu příkladným studentem, Taylorová se chtěla stát sociální pracovnicí.

Reklama

Výběr článků

Načítám