Hlavní obsah

Na Slovensku chtějí za alkohol za volantem zabavit auto

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slováci zvažují, že za alkohol za volantem bude moci policie zabavit automobil. Ministr vnitra Daniel Lipšic chce zpřísnit dohled nad mladými řidiči a řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu by mělo být trestným činem.

Článek

Ministr chce do léta novelizovat zákon o silniční dopravě. „Problémem je hlavně alkohol za volantem. S alkoholem se z automobilu stává zbraň,“ upozornil Lišpic.

Začínající řidiči by měli podle jeho představ sednout za volant pouze v doprovodu zkušenějšího řidiče a měli by zakázáno jezdit po půlnoci.

Tyto návrhy vznikly kvůli těžkým nehodám, které zavinili mladí řidiči pod vlivem alkoholu nebo při jízdě z diskotéky v pozdních nočních hodinách. Před časem 19letý řidič usmrtil dvě dvanáctileté školačky.

Hlídkující dopravní policisté by měli disponovat testery na drogy. „Dnes policie nemá přístroje, kterými by zjistila, zda je řidič pod vlivem drog,“ přiznal Lipšic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám