Hlavní obsah

Královna Alžběta II. neměla loni jediný den volna

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

I přes svůj úctyhodný věk zůstává britská královna Alžběta II. (84) mimořádně aktivní. Podle deníku The Times se loni panovnice zúčastnila celkem 444 oficiálních akcí, o 69 více než v roce 2009. Jak deník upřesnil, královna loni neměla – kromě Vánoc a Velikonoc – ani jeden den volna.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Článek

Nejvytíženější měla léto, kdy mimo jiné v Buckinghamském paláci organizovala tři zahradní party, vystoupila před Valným shromážděním OSN a navštívila místo atentátů z 11. září 2001 v New Yorku.

Nelenila ale ani na podzim, kdy zavítala do Spojených arabských emirátů spolu s princem Philipem – ten se mimochodem loni zúčastnil 356 oficiálních příležitostí.

Nejvíc práce z královské rodiny odvedl princ Charles, který se loni zúčastnil 585 veřejných událostí. Jeho synové princ William a princ Harry na tom byli se 73 a 53 akcemi už podstatně hůře, na jejich ospravedlnění je ale třeba říct, že mají své povinnosti v  armádě.

Palmu nejméně aktivní příslušnice britské královské rodiny tak drží Charlesova manželka Camilla, která loni byla na pouhých 243 akcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám