Hlavní obsah

Za navádění k sebevraždě na internetu hrozí Britům 14 let

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Až čtrnáct let vězní hrozí lidem, kteří naváděli k sebevraždě 32letou Angličanku Joanne Leeovu. Ta se zabila spolu řidičem kamiónu Stevem Lumbem v noci na pondělí. Otrávili se výfukovými plyny, uvedl ve čtvrtek list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Článek

S Lumbem se Leeová seznámila přes fórum věnované sebevraždě. Psala, že sama si vzít život nedokáže a potřebuje k tomu někoho dalšího. Než se jí ozval, ostatní účastníci jí radili, jak se zabít a vyjadřovali lítost, že dosud nenašla sílu ukončit život.[celá zpráva]

Mluvčí ministerstva spravedlnosti uvedla, že lidé z fóra o sebevraždě, kteří Leeové radili, že se má zabít a jak, mohou skončit ve vězní. Trestní stíhání a vězení jim hrozí i za pouhé navádění, a to i v případě, že ten komu radí odejít ze života, sebevraždu nespáchá, nebo se o to nepokusí. Takto jim ale hrozí až 14 let

Plyne to z loni novelizovaného ze zákona o sebevraždě z roku 1961. Nyní není ani nutné, aby ten, kdo k sebevraždě navádí, znal člověka, jemuž to doporučuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám