Hlavní obsah

Německá policie našla velký sklad amatérských výbušnin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Merdingen

Německá policie v pondělí našla v obytném domě v jihoněmeckém Merdingenu velký sklad po domácku vyráběných výbušnin. Sklad byl objeven poté, co se 35letý výrobce výbušných směsí při zkušebním odpálení jednoho svého výrobku vážně zranil v obličeji. Výbušniny jsou velmi nestabilní a policejní pyrotechnici se rozhodli odpálit je na blízkém poli, napsala agentura DPA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obytná čtvrť kolem domu byla evakuována a odborníci vynášeli výbušné směsi a patrony na kukuřičný lán. Převezení výbušnin na vzdálenou střelnice by bylo vzhledem k jejich nestabilitě příliš nebezpečné, uvedla policie.

Odhalení skladu s "velmi velkým množstvím" výbušnin napomohla chyba jejich tvůrce. V sobotu byl nalezen sedlákem na jednom poli, kde ležel těžce zraněný poté, co mu vlastní výrobek zřejmě předčasně explodoval, když jej chtěl zkušebně odpálit.

Teprve při prohledání jeho bytu policie objevila výrobnu a sklad. Muž je nadále hospitalizován a jeho stav je podle lékařů kritický. Zatím není jasné, k jakému účelu výbušniny vyráběl.

Reklama

Výběr článků

Načítám