Hlavní obsah

Liška ukousla spící ženě kus ucha, museli jí je přilepit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Šestačtyřicetiletá Britka Annie Bradwellová minulý týden spala ve svém domě ve Fulhamu, když ucítila, že ji něco tahá za vlasy a vzápětí jí tělem projela ostrá bolest. Když vyskočila a rozsvítila, spatřila prchající dospělou lišku. Ta ženě ukousla kus ucha, kvůli čemuž musela podstoupit nepříjemnou operaci, kdy jí lékaři ucho přilepili.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vylekané ženě se podařilo lišku zahnat pryč, do domu se dostala pravděpodobně pootevřeným oknem v přízemí. „Uvědomila jsem si, že krvácím a že jsem opravdu hodně pokousaná. Začala jsem mít velký strach, protože nemám ponětí, jaké nemoci dneska lišky mají,“ uvedla žena pro deník Telegraph.

Ostré liščí zuby poškodily chrupavku jejího ucha, a proto lékaři nemohli použí obvyklou metodu šití. Zbytek ucha jí tak museli přilepit.

V Británii jde o jeden z posledních útoků lišek na člověka za několik měsíců. Rezaví predátoři během nich pronikají do lidských příbytků a kromě krádeží potravin mnohdy obyvatele i napadají. Odborníci to přičítají jejich přemnožení a nedostatku přirozené potravy. Protože se často přibližují k městům, ztrácejí lišky před lidmi přirozený respekt. V současnosti se předpokládá, že v blízkosti městských zón se v Británii pohybuje na 30 tisíc lišek.

V souvislosti s nežádoucími návštěvami lišek a jiných nedomácích tvorů v rodinných domech vyvinula britská firma Radio Systems programovatelný chip, který se vloží do obojku kočky nebo psa a do dvířek, kterými procházejí ven z domu a zpět. Chip rozezná zařízení vracejícího se mazlíčka a propustí jej, zatímco cizí zvíře do domu neprojde.

Reklama

Výběr článků

Načítám