Hlavní obsah

V Sasku poslali do vězení Čecha za krádeže aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Soud v Zhořelci poslal na tři roky a 11 měsíců do vězení pětatřicetiletého Čecha, který kradl a vykrádal auta na území Saska u hranic s Českou republikou. Pachatel pocházející z Krásné Lípy při nich ukradl také tři bankovní karty, pomocí nichž pak v Česku z cizích účtů vybíral peníze. O jeho odsouzení informoval deník Sächsische Zeitung (SZ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Německá policie Čecha dopadla

Článek

Muž podle obžaloby odcizil v červenci a říjnu 2007 dvě auta ve městech Jonsdorf a Sebnitz. Další vůz ukradl v listopadu následujícího roku v nedalekém Olbersdorfu. V jednom z nich nalezl platební kartu, kterou použil k výběru peněz v Rumburku.

Obviněn byl také ze dvou pokusů o vykradení vozu, kterých se dopustil v letech 2007 a 2008 v Oybinu a Seifhennersdorfu; při obou byl ale vyrušen. Na počátku června 2008 pak podle zhořeleckého zemského soudu vzal ve městě Neusalza-Spremberg z auta kabelku se dvěma bankovními kartami, které následně rovněž použil k výběru hotovosti v Rumburku a ve Šluknově.

Čech se přiznal k sedmi činům, ve dvou případech svou vinu popřel. Na výši trestu se státní zástupce a obhájce shodli. Podle drážďanského listu seděl muž od 3. března ve vyšetřovací vazbě.

Sasko se v posledních letech potýká s nárůstem krádeží aut hlavně v příhraničních regionech s Polskem a Českem. Němečtí politici to dávají do souvislosti se zrušením kontrol na hranicích po vstupu Polska a ČR do schengenského prostoru na konci roku 2007. Někteří z nich letos kvůli tomu vyzvali k jejich znovuzavedení. Saský premiér Stanislaw Tillich to ale odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám