Hlavní obsah

Slovenka spadla do propasti, když chtěla pomoci kamarádce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská turistka zahynula v pátek při horolezeckém výletu v nejvyšším černohorském pohoří Durmitor poté, co se zřítila do propasti. Další dvě ženy ze čtyřčlenné výpravy utrpěly zranění. Informoval o tom mluvčí slovenského ministerstva zahraničí Peter Stano.

Foto: Profimedia.cz

Pohoří Durmitor severozápadně od černohorského hlavního města Podgorice je oblíbeným místem turistických výletů.

Článek

Dvě zraněné ženy byly převezeny do nemocnice v Žabljaku a po ošetření byly propuštěny. Čtvrtý člen skupiny, muž, vyvázl bez zranění. Nemocnici po neštěstí navštívil slovenský velvyslanec v Černé Hoře František Lipka.

TVnoviny.sk uvedly, že mrtvá je dvaadvacetiletá žena z Bratislavy. Podle topky.sk slovenští turisté mířili na vrchol hory Terzin Bogaz.

Lipka slovenské televizi Markíza řekl, že neštěstí se událo při sestupu. Skupina šla po řádně vyznačené turistické trase, když se s jednou z žen ulomil kus skály, o kterou se podpírala. Podařilo se jí asi po pětimetrovém pádu zastavit. Druhá žena chtěla kamarádce pomoci, ale sama sklouzla do propasti. Ta byla 200 až 300 metrů hluboká.

Přeživší trojice by se v sobotu měla vrátit na Slovensko. Všichni se před cestou pojistili.

Pohoří Durmitor severozápadně od černohorského hlavního města Podgorice je oblíbeným místem turistických výletů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám