Hlavní obsah

Český větroň se na Slovensku srazil se švédským

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prievidza

Při mistrovství světa v bezmotorovém létání u slovenského města Prievidza došlo v neděli ke kolizi letadel švédského a českého pilota. Po vzájemném střetu dokázali oba šťastně přistát. Agenturu TASR o tom informoval prezident Aeroklubu Prievidza František Zlocha.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ke kolizi došlo asi deset kilometrů jihozápadně od Ružomberku. S mírně poškozenými větroni dokázali piloti přistát na letištích v Ružomberku a Prievidzi.

„V jednom ze stoupavých proudů, které piloti využívají ke stoupání, bylo asi deset větroňů. Riskantním manévrem se do něho chtěl dostat jeden ze švédských reprezentantů. Narazil při tom do křídla větroně českého reprezentanta. Švéd byl za porušení pravidel potrestán. Tři dny nemůže pokračovat v soutěži,“ uvedl Zlocha.

Organizátor tvrdí, že podobné kolize se při soutěžích stávají. „Ve vzduchu je najednou až sto větroňů a každý pilot chce dosáhnout co nejlepších výsledků. Důležité je, že se nikomu nic nestalo,“ dodal Zlocha.

Reklama

Výběr článků

Načítám