Hlavní obsah

Medvěd ohrožuje děti v tatranské léčebně

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lúčivná

Asi stovku dětí v léčebně v podtatranské obci Lučivná ohrožuje medvěd. Plot kolem areálu je poškozený a medvěd se často toulá v nebezpečné blízkosti dětí. „Viděla jsme ho na hřišti a jednou ležel pod trampolínou,“ uvedlo jedno z dětí pro televizi Markíza.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Pobouření neskrývají rodiče dětí, kteří rovněž museli před šelmou utíkat. „Neměla jsem vůbec čas na žádné pocity. Prostě jsem utíkala,“ říká jedna z maminek. Ředitel léčebny nechal v areálu rozmístit tabule s upozorněním na nebezpečí. Podle rodičů je to směšné, když dětem trpícím dýchacími potížemi musí zakazovat pohyb na vzduchu.

Ředitel tvrdil, že je už vydané povolení na odstřel medvěda. Příslušné orgány však o tom nemají žádné informace a tvrdí, že povolení na odstřel medvěda nebylo vydané.

Rodiče upozornili ředitele na poškozený plot a chybějící bránu v zadní části areálu. „Když jsme se domáhali opravy plotu, ředitel řekl, že ani to by nebyla pro medvěda žádná překážka,“ uvedla jedna z maminek.

Starosta obce Lučivná Stanislav Gavalier rovněž žádá o urychlené řešení situace. „Medvěd se toulá mezi domy. Tato situace je neúnosná a máme velké obavy,“ řekl starosta obce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám