Hlavní obsah

Dívka si nevšimla, že spadla na zmiji, málem přišla o život

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Neuvěřitelnou smůlu měla Katarína Tóthová ze slovenského města Svit. Při pádu z kola dopadla rukou přímo na jedovatou zmiji, která ji uštkla. Vůbec si toho však nevšimla a ještě dvě hodiny jezdila na kole. Uvedla to televize Markíza. Do nemocnice se dostala na poslední chvíli.

Článek

Lékaři zpočátku nevěděli, z čeho plynou její zdravotní potíže, pak ale objevili dvě malé ranky nad zápěstím. Všem bylo jasné, že je třeba konat rychle. „Pacientovi mohl hadí jed způsobit udušení, poruchu srdeční činnosti a rozpad krvinek,“ uvedl jeden z ošetřujících lékařů. Kataríně okamžitě podali sérum proti hadímu jedu.

Katarína jezdila na kole se svým přítelem po Lopušné dolině nedaleko Svitu. Když chtěla sesednout z kola, neuvědomila si, že sedátko má příliš vysoko a nedosáhla na zem. „Zachytila jsem se rukou o zem právě v místech, kde byl had. Vůbec jsem ho neviděla, nic jsem necítila a ještě dvě hodiny jsme jezdili na kole,“ uvedla Katarína.

Když začala kolabovat, přítel ji odvezl do nemocnice. „Ztrácela jsem hlas, bolelo mě břicho a zvracela jsem,“ líčila životu nebezpečnou situaci. Katarína špatně dýchala, pravá ruka jí natekla a tlak měla prakticky nezměřitelný.

Odborníky případ překvapil. „Je to první případ, kdy zmije uštkla člověka a on o tom ani nevěděl,“ konstatoval Jozef Hybler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám