Hlavní obsah

Narodila ses císařským řezem, řekla matka dceři a tím jí měla mravně ublížit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Britka Šanáz Máliková čelí obvinění, že „emočně zneužívala“ svou pětiletou dceru Amaani tím, že jí prozradila, že se narodila císařským řezem. Sociální pracovníci jí za toto vážné poškození dívčiny mravní výchovy hrozí odebráním dcery. Informoval o tom server Daily Mail.

Článek

Kromě toho bylo Málikové vyčítáno, že svou dceru příliš dlouho chovala v náručí, když se s ní loučila v mateřské školce. Amaani byla proto umístěna na seznam dětí, u nichž je riziko ohrožení mravní výchovy.

Podle zaměstnanců školky dívka hovořila neslušně, kousala si nehty a prohlásila, že se narodila císařským řezem. Viděli také, jak ji matka deset minut objímá. Umístění do programu na ochranu dětí spočívá v setkáních se sociálními pracovníky a zkoumání dívčina psychického zdraví.

Žena i s dívkou před sociálními pracovníky raději prchla z Birminghamu a později z Walesu do Irska. Policie následně zatkla jejího manžela Vídžeje Bansala a prohledala jejich dům. Shromáždila také vzorky jejich DNA pro případ, že byli zavražděni.

Ženin manžel se chce se svou rodinou v Irsku co nejdříve setkat a společně plánují, že se odstěhují do Dubaje a začnou nový život, mimo dosah britských sociálních služeb.

„Když už se o vás začnou zajímat sociální pracovníci, je to jako noční můra. Můžete dělat cokoli a automaticky jste špatný rodič. Ať vaše dítě řádí, nebo spořádaně sedí, je to vaše chyba. Amaani se narodila předčasně, tak jsme na ni pak dávali velký pozor a uděláme všecko, aby s námi zůstala. Nejlepší by bylo, kdyby se to vyřešilo, a my se mohli vrátit domů, ale to se nestane,“ řekla Máliková novinářům v irském hotelu, kde v současnosti s dcerou bydlí.

Reklama

Výběr článků

Načítám