Hlavní obsah

Čerstvě opravené lokomotivě na Slovensku selhaly brzdy, tři mrtví

Právo, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spišská Nová Ves
Aktualizováno

Tři oběti a deset zraněných si ve čtvrtek vyžádala srážka dvou vlaků na železničním nádraží ve Spišské Nové Vsi na východě Slovenska. Uvedl to Slovenský rozhlas s odvoláním na svědky nehody. Na místě zasahují hasiči a záchranáři.

Čerstvě opravené lokomotivě na Slovensku selhaly brzdy, tři mrtvíVideo: ČTK

 
Článek

Podle vedoucího operativního řízení hasičského a záchranného sboru v Košicích Daniela Blaška jeden ze zraněných bojuje v nemocnici o život.

"Zatím máme hlášeny tři mrtvé, další člověk je na hraně života," řekl Blaško. Upozornil, že záchranáři z havarované vlakové soupravy stále vyprošťují další cestující. Zatím není zřejmé, kolik lidí se ve vlaku v době neštěstí nacházelo.

"Do stojícího osobního vlaku zezadu narazila lokomotiva. V důsledku nárazu vykolejil poslední vagón osobního vlaku, v němž se zranilo deset cestujících. Ze šesti osob, které byly v lokomotivě, zemřeli tři lidé, jeden člověk je těžce zraněný a dvěma se podařilo včas z lokomotivy vyskočit," uvedla mluvčí slovenských železnic Martina Pavlíková.

Lokomotiva byla po generálce

Lokomotiva nákladního vlaku narazila do stojícího osobního vlaku přímo na nádraží. Podle televize TA3 byla lokomotiva na zkušební jízdě po generální opravě. Podle serveru tvnoviny.sk bylo příčinou nehody selhání elektrodynamické brzdy. Místo brzdění začala lokomotiva zrychlovat, a stala se tak neovladatelnou.

"Náš vlak stál ve stanici, když se ozvala děsná rána a všichni jsme spadli na podlahu. Když jsme vystoupili, viděli jsme, že do nás narazil další vlak," uvedl pro rádio Viva jeden z cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám