Hlavní obsah

Rodina imigrantů se svázala provazem a skočila z 15. patra

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

K zoufalému činu se odhodlala rodina z bývalého Sovětského svazu, které v Británii odmítli udělit azyl a nutili ji, aby se vrátila do vlasti. Otec s matkou a synem se v neděli svázali provazem a skočili z balkónu svého bytu v patnáctém patře ve skotském Glasgow. Dozvěděli se, že musejí odejít z bytu, který jim zařídila charitativní organizace. O jejich osudu informuje Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Britští policisté řeší sebevraždu rodiny imigrantů.

Článek

Čtyřicetiletí rodiče a dvacetiletý syn, pocházející z Ruska nebo z některé postsovětské republiky, nedostali v Británii azyl a úřady je nutily k návratu do vlasti. Spáchat sebevraždu se rozhodli, přestože ještě nedostali příkaz opustit zemi. Podle souseda k nim měli úředníci z imigračního přijít tento týden.

Akutně jim ale hrozilo, že budou muset opustit byt v paneláku, který patřil charitě, jež se o ně starala. Většinu bytů má pronajaté YMCA a ubytovává v nich imigranty.

Podle svědků navíc v neděli ráno někdo bušil na jejich dveře. Uvedla to Robina Qureshiová, ředitelka charitativní organizace Positive Action In Housing, která pomáhá najít azylantům bydlení.

Podle zdrojů blízkých policii přitom rodina dostala azyl v Kanadě, z té ale odjela po sporech s tamními úřady.

Reklama

Výběr článků

Načítám