Hlavní obsah

Exploze v chemičce v Novákách zranila tři lidi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nováky

Tři lidé byli zraněni při pondělním výbuchu v Nováckých chemických závodech na středním Slovensku. Podle serveru sme.sk došlo k výbuchu při výrobě karbidu, při níž se uvolňuje výbušný acetylén. Zraněné odvezli do nemocnice v Bojnicích.

Foto: Andrej Luprich, ČTK

Novácké chemické závody

Článek

„Jednoho pacienta jsme ošetřili ambulantně, dva jsme přijali na oddělení úrazové chirurgie s popáleninami. Jejich stav je stabilizovaný, jsou mimo ohrožení života,“ uvedl ředitel bojnické nemocnice Ladislav Gerlich.

O události byl okamžitě informován primátor Novák Dušan Simka. „Z chemičky mi oznámili, že při události lokálního charakteru nebyli ohroženi pracovníci okolních provozů,“ uvedl. Vedení závodu primátora ubezpečilo, že nedošlo k úniku žádných škodlivých látek do ovzduší.

Před třemi roky došlo v Novákách ve Vojenském opravárenském podniku k tragické explozi likvidované munice, při které zemřelo osm lidí. Pěti pracovníkům podniku hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám